Espai Pilates fa 10 anys. Coneixes la Lara Sot?

Seguim amb les entrevistes als professionals d’Espai Pilates. Aquest cop és el moment de conversar amb la Lara Sot.

Per què Pilates? Què t’atrau?
Sóc fisioterapeuta i des que vaig començar a treballar vaig trobar necessari donar eines als meus pacients per tal d’evitar que les seves lesions fossin cròniques. En la consulta diària milloraven els seus símptomes, però sense un treball específic muscular posterior, el pacient sovint patia una recaiguda.

El mètode Pilates permet reforçar la musculatura, millorar la mobilitat articular i això disminueix els símptomes de les seves lesions. Millora l’esquema corporal fent així que puguin prevenir lesions articulars i en especial de la columna vertebral.

On n’has après?
He realitzat cursos de diferents escoles de Pilates (Peak Pilates, Authentic Pilates). També he complementat la formació amb cursos d’altres disciplines de teràpia corporal com Feldenkrais o Mèzieres

Què et proporciona la pràctica de Pilates? 
Com a benefici immediat m’agrada la sensació de benestar que provoca tant físic com mental. També remarcaria la sensació de control postural després de realitzar exercicis d’aquest mètode.

I ensenyar-ne?
M’agrada en primer lloc la sensació d’alleugeriment de dolor i tensió muscular que els clients refereixen al poc temps de la pràctica de pilates. També trobo molt interesant la capacitat de progressió que té aquest tipus de treball corporal, com amb perseverança poden aconseguir realitzar exercicis que en les primeres sessions resultava impossible d’imaginar.

La Lara…

A MÉS DE PILATES… M’agrada el senderisme, el teatre, la dansa el cinema
ALGUN VICI… El cafè de primera hora del matí
LA ÚLTIMA PELI QUE HAS VIST… A part de les pel·lícules infantils que, com a mare em toca anar a veure, m’agrada molt el cinema i la última pel·lícula que he vist i que recomenaria totalment és Estiu 1993
ÚLTIM LLIBRE… Estic llegint 4 3 2 1 de Paul Auster
UNA CANÇÓ… M’anima escoltar Músic de Carrer de Txarango
UN PAISATGE… Les vistes del Mont Blanc desde Chamonix

Anuncis