Llibres per prendre consciència del nostre cos


Publicat el 20 Abril 2018

Compartim uns quants llibres que ens ajuden als professionals d’Espai Pilates a preparar les classes i que considerem claus per prendre consciència del nostre cos. Uns llibres que poden ser una molt bona opció per aquest Sant Jordi. Cultivem el cos i també la ment!

‘Vuelva a la vida con la contrología del pilates’, de Joseph H. Pilates
És la Bíblia del Pilates, el llibre original dels exercicis d’aquest mètode escrit pel seu creador. Repassa els conceptes bàsics i la filosofia del métode Pilates així com els exercicis originals que Pilates ensenyava al seu estudi de Nova York.

‘Manual completo de Pilates Suelo’, de Rocio Cárceles
Un llibre on s’adapta el Pilates als nous coneixements d’anatomia, cinesiologia i biomecànica. Ofereix diferents nivells de treball segons la condició física i en els exercicis es detallen totes les fases com l’execució, la respiració i la imatge mental. 

‘Anatomia para el movimiento’ o ‘El gesto respiratorio’ de Blandine Calais-Germain
Presenta de forma original i didàctica els ossos, les articulacions i els músculs en relació directa amb el moviment. Amb 1500 il·lustracions comentades. El volum 4 d’aquesta col·lecció, dedicat a la respiració, explica quins respiracions són més actives i passives així com practicar-les mentre es fan exercicis.

‘Fisiología articular’ de A. I. Kapandji
Aquest llibre en tres volums és l’ABC de la biomecànica. Ja fa més de 35 anys de la seva primera edició i és un clàssic universal que usen estudiants de medicina, fisioterapeutes, traumatòlegs i també nosaltres, a Espai Pilates.

‘Fundamentos de la mecánica del ejercicio’ de Lucas Leal, Daniel Martínez i Eduardo Sieso
Llibre de text del Resistance Institute sobre mecànica de l’exercici, els seus fonaments, les forces, les propietats de les càrregues, el sistema de palanques, la funció muscular i el control articular.

Esquies activant el powerhouse?


Publicat el 22 gener 2019Com que aquesta setmana sembla que per fi neva als Pirineus, i segur que molts esteu ja frisosos d’esquiar amb neu de la bona, doncs hem pensat en explicar-vos com pot contribuir el pilates a una bona pràctica d’esquí i a millorar la seva tècnica.

Control, concentració i centralització, tres principis que comparteixen el Pilates i l’Esquí.Control, concentració i centralització: tres dels principis de Pilates que també són claus en l’esquí. Per esquiar bé cal tenir un control total sobre els moviments, controlats per evitar lesions. Un aspecte que es treballa molt en Pilates.També cal tenir control sobre el el nostre centre de gravetat, la centralització, i, per aquells que practiquem Pilates, sabem que activant el powerhouse, aconseguim aquest objectiu. Et convidem a que provis d’activar-lo mentre esquies, ja veuràs com guanyes control sobre el teu cos i els teus esquís.Quan tens consciència del teu cos, el domines molt més i, al tenir entrenat el teu sistema neurològic, el cos respon moltíssim millor. Així que això serà bàsic a l’hora de reduir el risc de caigudes i prevenir lesions.El reforç de la musculatura que aconseguim amb el Pilates de grups musculars com quàdriceps, glutis, lumbars i abdominals, són claus quan es practica aquest esport.Així que, si vols anar a esquiar, activa’t practicant Pilates!Anuncis

Pilates de butxaca (I)

Per aquells que fan pont i pels que no,
si ets dels que t’agrada fer una mica d’exercici a casa,
si penses que una mica de desconnexió diària és important,
si ets molt bona alumna i vols repassar Pilates,
et deixem aquí una sèrie de Pilates de butxaca, és a dir, uns exercicis que pots fer en qualsevol moment del dia i on vulguis!
Només cal que li dediquis 15 minuts!

Preparat i preparada? Doncs som-hi!

HUNDRED

ONE LEG CIRCLE

MERMAID

PUSH UP SERIES

El Pilates també és per a homes, és clar!

Sovint anem carregats de prejudicis i de tòpics… que si les nenes juguen a nines i els nens a futbol, que si el blau o que si el rosa. Que si els homes fan peses i les dones ioga. En fi, que avui ens ve de gust carregar-nos un tòpic: els homes també fan Pilates i, aquells que coneixem, estan contentíssims de fer-ne! 😉

És veritat que a les classes de Pilates hi ha més dones que homes, però qui pensa que només és per a dones, està molt equivocat. De fet, qui va crear aquesta disciplina va ser Joseph Hubertus Pilates a principis del segle XX, pensat per millorar l’estat de salut dels seus companys de guerra ferits. O sigui, els primers que van practicar Pilates van ser homes!! I de fet, homes que ens llegiu, si el que voleu és marcar músculs i tenir uns abdominals ben marcats, mireu Joseph Pilates, com estava, de fort! 

Com pot ajudar el Pilates a un home?

  1. A desenvolupar grups musculars que sovint els tenim oblidats, ja que el Pilates posa el focus en músculs que normalment no reben molta atenció
  2. Millora la flexibilitat, ajudant a prevenir lesions i tensions musculars
  3. Reforça el nucli, el centre del cos. És treballa tota la faixa abdominal, des dels músculs més profunds com el transversal, fins als superficials com el recte abdominal conegut per tots com la “tableta”
  4. Augmenta la consciència fent que en el teu dia a dia corregeixis mals hàbits posturals i incorporis moviments que et facilitaran la vida.
  5. I sobretot, el que més ens agrada del Pilates és com millora la connexió neurològica, o sigui que l’impuls que passa del cervell al múscul cada vegada és més eficaç i és per això que cada vegada tenim més control del nostre cos i moviment.

Dos alumnes d’Espai Pilates amb el Raimon

A més, a Espai Pilates també tenim professionals masculins oferint les classes. Si no, pregunteu-li al Raimon, ja veureu com us convenç, d’home a home, que el Pilates també pot ser per a tu!

El Raimon, instructor a Espai Pilates