L’hèrnia discal i Pilates

¿Què és una hèrnia discal?

És una patologia en la que part del disc intervertebral ( nucli pulpòs), es desplaça cap a l’arrel nerviosa, la pressiona i produeix un intens dolor.

Aquests discs es poden herniar com a conseqüència d’una traumatisme o d’un esforç, especialment si hi ha canvis degeneratius. Entre el 35 i els 50 anys ja es produeix un procès degeneratiu de l’anell fibròs podent-se produir fisures i una posterior migració del nucli pulpòs.

La majoria d’hèrnies es presenten a nivell lumbar, sent 15 vegades més freqüents que les de nivell cervical.

¿Quin és el millor tractament?

El principal tractament per una hèrnia discal és un període de repòs amb analgèsics i antiinflamatoris seguits de fisioteràpia. La majoria de persones, després d’aquests tractaments poden tornar a la seva activitat normal.

En menys del 10% dels casos és necessari el tractament quirúrgic.

¿Per què he de començar a moure’m?

Quan tens dolor d’esquena entres en un cercle viciós on el dolor o a vegades la por fan que no et moguis i amb el sedentarisme provoques més atrofia, per tant més degeneració i com a conseqüència més dolor. I així ja tornes a entrar en el cercle empitjorant-lo amb el temps. Així que necessites començar a fer exercici per sortir d’aquest cercle i tornar a reestablir la correcte funcionalitat de la teva columna.

¿Com ens pot ajudar el Pilates?

Un cop superada la primera fase és on començarem a intervenir com a professionals de l’exercici, en el que podríem anomenar el període de readaptació ( o post-rehabilitació). Com ja hem comentat algunes vegades, el Pilates es basa en 6 principis (Concentració, Control, Centralització, Respiració, Precisió i Fluidesa) que quan els apliquem en cadascun dels exercicis del mètode ens ajuden a reforçar la musculatura, millorar la funcionalitat articular i sobretot, a nivell de columna vertebral, ens ajuden a la descompressió i millorar l’elongació axial. Aquests últims, dos conceptes essencials per millorar el nostre dolor d’esquena provocat per hèrnies discals o per la mateixa degeneració vertebral.

¿Què et recomanem des d’Espai Pilates?

Si vens o estàs en un capítol de dolor agut provocat per una hèrnia o protusió discal, el primer que has de fer és superar la primera fase com ja hem explicat, no podem començar a fer exercici en el moment de molt dolor. Un cop el fisioterapeuta et diu que pots començar a fer activitat és on començarem amb el Pilates. Primer et recomanen que comencis amb classes personals, com ja t’hem explicat, has de començar per sortir del cercle viciòs i això es fa donant-te la dosi adequada i controlada d’exercici, a partir d’aquí veurem com evoluciones i un cop reestablert el teu correcte funcionament articular podries començar a anar a classes grupals per garantir sempre aquest bon manteniment de la teva musculatura o  fer un altre tipus d’activitat física.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *