Quan és el millor moment per fer pilates?

Ara que hem canviat l’hora i que l’estiu ens queda lluny i ja anem integrant rutines, hem pensat que estaria bé obrir un nou tema de debat: quan és el millor moment per fer esport?

Però la pregunta no és senzilla de respondre perquè és un tema molt personal i hi ha opinions i idees per tothom: hi ha qui prefereix a primera hora, d’altres al migdia i també que els hi agrada al vespre. 

Però,quina és la nostra millor hora per fer exercici? És important tenir en compte el nostre rellotge biològic o ritme circadià. 

El ritme biològic influeix en la pressió de la sang, la temperatura corporal, el nivell d’hormones o la freqüència cardíaca.

El ritme circadià va en relació a les fases de la llum i la foscor, amb les estacions de l’any i les característiques de cada persona.

Per tant, és realment molt personal. 

Però, a grans trets, podem dir:

Pel matí, és millor fer esport per mantenir-se en forma i ens ajuda a ser contants i a mantenir rutines. Important, no fer esport en dejú i escalfar. 

Per la tarda, podem desconnectar més fàcilment i és el millor moment per treballar més la resistència, la força i la massa muscular. 

Si optem per fer esport a la nit, important fer-ne un parell d’hores abans d’anar a dormir per no tenir problemes per agafar el son. 

 

I tu? Quan fas pilates?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *