Llibres per prendre consciència del nostre cos


Publicat el 20 Abril 2018

Compartim uns quants llibres que ens ajuden als professionals d’Espai Pilates a preparar les classes i que considerem claus per prendre consciència del nostre cos. Uns llibres que poden ser una molt bona opció per aquest Sant Jordi. Cultivem el cos i també la ment!

‘Vuelva a la vida con la contrología del pilates’, de Joseph H. Pilates
És la Bíblia del Pilates, el llibre original dels exercicis d’aquest mètode escrit pel seu creador. Repassa els conceptes bàsics i la filosofia del métode Pilates així com els exercicis originals que Pilates ensenyava al seu estudi de Nova York.

‘Manual completo de Pilates Suelo’, de Rocio Cárceles
Un llibre on s’adapta el Pilates als nous coneixements d’anatomia, cinesiologia i biomecànica. Ofereix diferents nivells de treball segons la condició física i en els exercicis es detallen totes les fases com l’execució, la respiració i la imatge mental. 

‘Anatomia para el movimiento’ o ‘El gesto respiratorio’ de Blandine Calais-Germain
Presenta de forma original i didàctica els ossos, les articulacions i els músculs en relació directa amb el moviment. Amb 1500 il·lustracions comentades. El volum 4 d’aquesta col·lecció, dedicat a la respiració, explica quins respiracions són més actives i passives així com practicar-les mentre es fan exercicis.

‘Fisiología articular’ de A. I. Kapandji
Aquest llibre en tres volums és l’ABC de la biomecànica. Ja fa més de 35 anys de la seva primera edició i és un clàssic universal que usen estudiants de medicina, fisioterapeutes, traumatòlegs i també nosaltres, a Espai Pilates.

‘Fundamentos de la mecánica del ejercicio’ de Lucas Leal, Daniel Martínez i Eduardo Sieso
Llibre de text del Resistance Institute sobre mecànica de l’exercici, els seus fonaments, les forces, les propietats de les càrregues, el sistema de palanques, la funció muscular i el control articular.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *